www.diabet.az

QIDALANMA VƏ HƏYAT TƏRZI

Posted on: Sentyabr 15, 2011

Britaniyalı alimlər 17 il ərzində qidalanma vərdişləri və ömrün uzunluğu arasındakı əlaqəni tədqiq etmişlər. Bu zaman onlar xəstəliyə və ölüm hallarına təsir göstərən altı faktoru müəyyənləşdirdi.

Bu faktorlar aid edilir: vegetirianlıq və qida rasionunda çiy tərəvəz salatlarına, ləpəli meyvələrə , quru meyvələrə, kəpəklərə, və kəpəkli un çörəyinə üstünlük verilməsidir . Tədqiqata müvafiq olaraq, bu qrupda ölüm halları 17 il ərzində ümumi əhali arasında olduğuna nisbətən aşağı 48% idi. Kişilər arasında mədə-bağırsaq traktatın , sidik-tənasül orqanlarının, tənəffüs sisteminin, diabetdən ölüm halları daha az müşahidə edilir.

Öyrənmə qruplarında qadınlar arasında həm də qan dövranı sistemi xəstəlikləri və psixikanın pozğunluqları nəticəsində olan ölüm halı azalmışdır. Buna baxmayaraq, siqaret çəkmə hətta sağlam pəhriz pərəstişkarları arasında belə ölümün riskini artıra bilmişdir. Subut olunmuş faktdır ki, təzə meyvələrin və tərəvəzlərin istifadələrinə keçmək və siqaret çəkməni dayandırma ürək-damar, əsəb sistemi xəstəliklərindən ölüm halını azaldır . Bu haqda fikirləşməyə dəyər.
http://diabet.az/)

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma

Arxivlər

%d bloqqer bunu bəyənir: